Feiten & cijfers

Duurzame weetjes

Wist je dat?...

...duurzame activiteiten bij Van Hall Larenstein worden geïnitieerd en georganiseerd door de studenten van de Green Office. Denk aan de organisatie van de Warme Truiendag of het faciliteren van leenfietsen.

...de opleidingen Bos- en Natuurbeheer, Kust- en Zeemanagement en Milieukunde bekroond zijn met vier sterren bij het keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs van AISHE (Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education). Dit is uniek in Nederland. Met AISHE wordt duurzame ontwikkeling in hogescholen en universiteiten gemeten. Het keurmerk kent vijf ontwikkelingsniveaus. De beoordeling wordt gedaan door zelfevaluatie, analyse van documenten en gesprekken met management, docenten, studenten, ondersteunend personeel en het werkveld. Het keurmerk is drie jaar geldig.

...Van Hall Larenstein is voor het derde jaar op rij door studenten benoemd tot duurzaamste hogeschool met het behalen van de SustainaBul. De SustainaBul wordt jaarlijks uitgereikt door Studenten van Morgen. Deelnemende Nederlandse hogeronderwijsinstellingen worden beoordeeld op de mate van duurzaamheid in onderzoek, onderwijs, bedrijfsvoering en hogeschool als geheel. Met de competitie van de SustainaBul wordt het hoger onderwijs geprikkeld. Ook het delen van kennis krijgt een boost.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De Verenigde Naties hebben samen 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen vastgesteld, die in 2030 een einde moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Van Hall Larenstein concentreert zich op 8 van deze doelen, want wij willen bijdragen aan een mooie wereld.