Column:

Koeien en Kruiden

Een warm welkom aan jou! Want deze column schrijf ik op een zonnige woensdag. Voor mij een aanleiding om weer even terug te denken aan mijn oriëntatie voor een vervolgopleiding. Destijds was ik gestart met werktuigbouwkunde, maar dat paste eigenlijk niet goed bij me. Ik ben toen nog beter gaan beseffen dat je een opleiding kiest die gewoon goed voelt. Voor mij is dat Diermanagement gebleken. Dieren dus, in combinatie met mijn passie voor de natuur. Theorie, praktijk, projecten, stages... Bij Van Hall Larenstein komt alles samen.

Naam: Alfred Kok (26)

Studie: Diermanagement, 4e jaar

Specialisatie: Wildlife Management

Winnaar hbo Impactprijs Groen Onderwijs

Van Hall Larenstein biedt je veel kansen om te werken aan projecten. Zo ook het project Koeien en Kruiden. Opgestart als vijfjarig project vanuit het lectoraat Weidevogels. Ik heb me gericht op het onderzoek naar loopkevers. Het project Koeien en Kruiden werd genomineerd voor de hbo Impactprijs Groen Onderwijs. Hoe gaaf is dat als je tot winnaar wordt uitgeroepen? We kregen een cheque van € 2.500. Het geld hebben we verdeeld onder de projectleden. Ik heb een camera gekocht speciaal voor natuurfotografie.

Veel leesplezier

Via deze column wil ik je veel leesplezier wensen. In het magazine staan veel nuttige weetjes, maar vooral ook de extra’s die Van Hall Larenstein je biedt. Zo nemen studenten je mee in hun ervaringen en activiteiten tijdens hun opleiding. Dat is waardevol om een goed beeld van de hogeschool te krijgen. Want juist die contacten met medestudenten of het volgen van een specialisatie maakt het studeren zo boeiend. Mijn tip voor iedereen: blijf vragen stellen, zorg voor samenwerking en kijk goed om je heen.

Ik wens je veel wijsheid en geluk toe met het maken van je studiekeuze.

Alfred

image