Ondernemende studenten

Je ambities en talenten volgen

Als student wil je alles uit het leven halen. Dat betekent niet alleen maar leren, lezen en (praktijk)examens maken. Het is zo belangrijk voor je eigen ontwikkeling om ook andere dingen te doen. Dat maakt je blij, gelukkig en geeft je voldoening. En je wordt gewaardeerd door anderen. Deze studenten geven je inspiratie!

Naam:

Klaas Groenen (24)

Studie:

International Business in Food and Flowers, 4e jaar

Nederlands kampioen veldrijden

Vanaf mijn derde studiejaar combineer ik mijn opleiding met topsport veldrijden. Niet altijd gemakkelijk, want de sport kost veel tijd. Toch is de balans goed, met als resultaat een gouden plak tijdens het NK veldrijden amateurs 2019. Ik combineer mijn topsport met de opleiding International Business in Food and Flowers. Voor mij de perfecte combinatie van een aansprekende opleiding met de focus op topsport. Eerst afstuderen en hopelijk daarna ook een profcontract!

image

Startup Kreas Houtdecoratie

Dit idee is in het eerste jaar begonnen als een schoolopdracht. In het tweede jaar sloot dit mooi aan bij de major: Ondernemerschap. Ons bedrijf maakt relatiegeschenken en interieurdecoratie van afvalhout. Dat verkopen we via onze website. Ondernemen en studeren is een perfecte combinatie. Wat we leren kunnen we makkelijk in ons bedrijf toepassen. Voor ons erg waardevol en inspirerend voor de toekomst.

image

Naam:

Jesse Wijbenga (22) en Jan-Pieter Bakker (21)

Studie:

Bedrijfskunde en Agribusiness, 3e jaar

Naam:

Anneke van der Meulen (23)

Studie:

Bedrijfskunde en Agribusiness, 4e jaar

Studentenvoorlichter

Toen ik de vacature las, was ik gelijk enthousiast en na een fijn gesprek kon ik gelijk aan de slag. Met open dagen heb ik altijd wel een taak. Daarnaast bezoek ik studiemarkten op middelbare scholen om leerlingen informatie te geven over de opleidingen en de hogeschool in het algemeen. Een studentenvoorlichter kan goed uitleggen wat de inhoud van een opleiding is en is zeker niet bang om te presenteren. Ook moet je goed inschatten hoe je met aankomende studenten en ouders in gesprek gaat; je bent namelijk wel het visitekaartje van de hogeschool. Of beter gezegd: de ambassadeur van Van Hall Larenstein.

image

De stories van #vanhalllarenstein maken we zelf

Het Instagram-account van Van Hall Larenstein wordt beheerd door een groep van 5 studenten. Zij hebben het voor het zeggen op Instragram! Wekelijks hebben ze afstemming met elkaar.

Serieuze business

“We hebben allemaal officieel gesolliciteerd toen de oproep werd verspreid,” zegt Sascha. Sascha is redactielid van het eerste uur. Jasmijn is in maart 2019 aangeschoven. “Vanaf de start in 2018 hebben we het serieus aangepakt. Met de groep hebben we een plan gemaakt, een contentkalender opgezet en vanaf februari 2019 zijn we actief gaan posten. We proberen ongeveer drie posts per week te plaatsen.

We beoordelen de suggesties die we ontvangen en stemmen maandelijks af met de afdeling Marketing & Communicatie. Zo matchen we ook Instagram met Facebook.”

Een post om trots op te zijn

De posts op Instragram worden goed gevolgd en dat zie je terug in het aantal gemiddeld (hoge) likes. Het geeft je voldoening en een goed gevoel. Je bent er toch wel even mee bezig. Jasmijn: “De video op Valentijnsdag, samen met een docent gemaakt, springt er voor mij uit. De post is zelfs 67 keer doorgestuurd. Als je dan door de school loopt en je hoort de leuke reacties, dan maakt het mij blij en gelukkig.”

image