Studentenstad

Leeuwarden

Studentenstad

Arnhem

Leeuwarden: ontdek de leuke plekjes

Tweedejaars student Kust- en Zee Management, Lot van Berkel (links op de foto) is erg blij met haar studentenkamer in Leeuwarden. Ze weet de favoriete plekjes in de stad. “Leeuwarden is gewoon een supergezellige en relaxte stad. Echt een aanrader als studentenstad. Pak de fiets en ik neem je mee naar de leuke plekjes van de stad.”

Welcome to the Village

In Leeuwarden en Friesland zijn iedere zomer weer het toneel van verschillende fantastische festivals en evenementen. Zo wordt recreatie­gebied De Groene Ster omgebouwd tot een heus festivaldorp voor het vierdaagse festival Welcome to the Village. Ook de dancefestivals als PsyFi en Promised Land mag je niet missen. In augustus staan de Sneekweek en het legendarische Veenhoopfestival op de Friese agenda. Nog veel meer van deze gave evenementen vind je in de stad of op afstand van maximaal een half uurtje met de trein vanuit Leeuwarden. En als je weer teruggaat en je de scheve iconische toren Oldehove ziet, weet je dat je thuiskomt.

Leeuwarden Student City

Hogescholen in Leeuwarden slaan de handen ineen via Leeuwarden Student City. Deze organisatie zorgt het hele jaar door voor leuke evenementen, kortingen voor studenten, een sportpas en nog veel meer.

Click de hotspots voor meer info!

image

Arnhem: tussen water en het bos

Heleen de Lange en Pleun Kievits (links op de foto, met haar voeten in de Rijn) volgen allebei de opleiding Management van de Leefomgeving. Inmiddels zitten ze in hun 3e jaar en weten als geen ander de leuke plekjes van de stad. Ze nemen je even mee...

Studeren in Velp, betekent ook stappen, shoppen en chillen in Arnhem. Nog voordat duurzaamheid een begrip werd, stond Arnhem al bekend als groene stad aan de Rijn. De stad telt 23 parken. Regel­matig worden er door verschillende opleidingen excursies in de stad gepland, zoals naar het stadslandbouwproject in de wijk Klarendal. Dat is dus ideaal thuiskomen voor een student van Van Hall Larenstein.

De studenten die je in Arnhem ziet rondlopen zijn afkomstig van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, ArtEZ hogeschool voor de kunsten en Van Hall Larenstein. Onder de vlag van Arnhem Studiestad organiseren de hogescholen gezamenlijke introductiedagen, sporttoernooien, borrels en heel veel andere gezellige activiteiten.

Click de hotspots voor meer info!

image