Gadgets die het leren extra leuk maken

Gadgets zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ze maken het leven leuker en makkelijker en dat geldt ook voor je studie. Bij onze opleidingen worden allerlei handige gadgets gebruikt. Hieronder zie je er een paar.

Kunstkoe Henryetta

Opleiding Dier- en Veehouderij, Melkveehouderij (Leeuwarden)

Henryetta is een trainingsmodel koe, bedoeld voor inseminatie-training. Henryetta is heel geschikt om de anatomie en fysiologie van een koe te laten zien. Het model is voorzien van verschillende ramen en kan gemakkelijk opengemaakt worden. Zo kunnen studenten en docenten inwendige processen simuleren en bekijken.

image

Tygron

Opleiding Land- en Watermanagement (Velp)

Tygron is een state-of-the-art open source softwarepakket waarmee je allerlei berekeningen en simulaties kunt uitvoeren in een The Sims of Sim City-achtige omgeving. Het pakket is een ideaal hulpmiddel om weloverwogen beslissingen te maken bij vraagstukken rondom overstroming, droogte, hitte, energie, woningbouw, infrastructuur, leefbaarheid en economie.

image

Management Game

Opleidingen International Business in Food and Flowers, Food Technology, Timber Trade

Met management games, speciaal ontwikkeld voor HVHL, leer je om managementtheorieën op het gebied van duurzaamheid, financiën, marketing en bedrijfsvoering toe te passen in een bijna echte onderneming. Zo leer je de theorie toe te passen en word je klaargestoomd voor het echte managementvak.

International Business in Food & Flowers

image

Voedingsmiddelentechnologie

image

Timber Trade

image

Farmbot Berend

Opleiding Tuinbouw en Akkerbouw (Leeuwarden)

De Farmbot in de kassen op het dak van de locatie in Leeuwarden, door de studenten Berend genoemd, is de eerste zelfstandige open-source landbouwmachine ter wereld. Hij kan zelf water geven, zaaien, onkruid wieden en meer.

Tuin- en Akkerbouw

image

De Farmbot

image

SOILapp

Opleiding Dier- en Veehouderij (Velp)

Met de SOILapp wordt het nemen, analyseren en delen van grond-monsters een stuk makkelijker, leuker en inzichtelijker. De app is onderdeel van het Capsella-project, een innovatielab voor Agrobiodiversiteit, gefinancierd door de Europese Unie.

image

DigiCooker

Opleiding Voedingsmiddelentechnologie (Leeuwarden)

De DigiCooker is een state-of-the-art opstelling waarmee voedingsmiddelen op een slimme manier kunnen worden ontwikkeld. De DigiCooker is gekoppeld aan allerlei slimme computermodellen. Met deze computermodellen kun je vooraf al voorspellen wat er met je product gebeurt. Dit scheelt tijd, geld, en is daardoor ook nog eens erg duurzaam!

image