Studiekeuze gemaakt:

Inschrijven maar!

Wat goed! Je hebt een opleiding geselecteerd. Dat is best een grote stap. Je maakt toch een beslissing die waarschijnlijk bepalend is voor je toekomst. Misschien was je keuze snel gemaakt, maar ook als je meer tijd nodig had om je te oriënteren, is het heel mooi dat je hebt gekozen voor een opleiding bij HVHL. Nu komt het officiële deel…

Om te starten met je opleiding nemen we je stap voor stap mee bij de inschrijving. Want het is meer dan alleen het doorgeven van een opleidingsnaam. Heel veel succes met inschrijven en tot ziens in het nieuwe schooljaar.

image

Stap 1

Om toegang te krijgen tot Studielink heb je een eigen DigiD nodig. Heb je nog geen eigen DigiD? Maak je persoonlijke DigiD aan via www.digid.nl

Stap 2

Ga naar www.studielink.nl om een account aan te maken en voer je persoonsgegevens in. Geef het e-mailadres waarop Studielink je altijd kan bereiken, want je ontvangt hierna een e-mail.

image

Stap 3

Je ontvangt een bericht via de e-mail om je account te activeren.

Stap 4

Dien een verzoek tot inschrijving in voor de opleiding bij HVHL die je wilt gaan volgen. Vul de gevraagde gegevens in, zoals opleiding, onderwijsinstelling en locatie.

Stap 5

Na de inschrijving bij stap 4 ontvang je de bevestiging via de e-mail. Daarna ontvang je regelmatig berichten en actiepunten van Studielink. Deze berichten staan ook in je Studielink-account. Volg altijd tijdig alle to-do-acties op. Zo weet je zeker dat je zonder zorgen aan de studie bij HVHL kunt beginnen.

Studielink

Naar welke hogeschool of universiteit je ook gaat, het aanmelden gaat altijd via www.studielink.nl. Het is belangrijk dat je de juiste opleiding, onderwijsinstelling en locatie invult. En ook of je voltijd of deeltijd gaat studeren. Zodra je je aanmelding hebt gecontroleerd en definitief hebt ingediend, krijg je een ontvangstbevestiging. Controleer in Studielink regelmatig je ‘To do lijst’. Daarnaast word je per e-mail geïnformeerd over wat je nog meer moet regelen voor je inschrijving. Zorg er daarom voor dat je in Studielink een actueel e-mailadres en telefoonnummer opgeeft waarop Studielink en HVHL je altijd kunnen bereiken.

Toelatingseisen

Om je definitief in te schrijven met volledige goedkeuring moet je ook een diploma hebben dat de toelating tot de opleiding geeft. Per opleiding zijn er verschillende toelatingseisen aangegeven. Heb je geen toelaatbaar diploma, dan kun je misschien een toelatingstoets maken of gebruik maken van de 21+regeling. Kijk op www.hvhl.nl bij de opleiding van je keuze en klik op ‘Toelating’ voor meer informatie

Voor 1 mei

Wij adviseren je om je voor 1 mei aan te melden. Waarom zo vroeg, vraag je je misschien af. Dat heeft te maken met de studiekeuzecheck. Dit is een online vragenlijst waarbij gekeken wordt of er een match is tussen jou en de opleiding. Heb je je voor 1 mei aangemeld, dan heeft de uitkomst van de studiekeuzecheck geen consequenties voor je toelating tot de gekozen opleiding. Je kunt je ook na 1 mei nog aanmelden. Dat kan tot uiterlijk 31 augustus. Dan ligt het niet zomaar voor de hand dat je ook daadwerkelijk met de opleiding kunt starten. Na 1 mei is de studiekeuzecheck verplicht, dus dan wordt je niet zomaar toegelaten.

Studielink is belangrijk

En… voor als je het nog niet wist: Studielink is echt heel belangrijk. Wat je daar invult en achterlaat dus ook. Bij het invullen van je persoonsgegevens is het belangrijk dat je geen fouten maakt. Dit kan namelijk hele vervelende gevolgen hebben. Doe dus een extra check bij het over­typen van je ID of paspoort. Let op: veel mensen gaat nat op hun tussenvoegels en roepnaam.

Student Service Centre: vragen over toelating

Heb je vragen over de toelating? Neem dan contact op met het Student Service Centre (SSC) via inschrijvingen@hvhl.nl. Wij helpen je om al je vragen te beantwoorden. Weet in ieder geval dat je over de betaling van het collegegeld na inschrijving automatisch wordt geïnformeerd. Studiefinanciering en een OV-studentreisproduct kun je aanvragen via www.duo.nl.

Meer informatie

Kunnen we je helpen? Op www.hvhl.nl/inschrijven vind je meer informatie over aanmelden en inschrijven.

TIP: Een extra paar ogen

Omdat het invullen van de gegevens in Studielink zo secuur moet, is het best fijn als iemand anders de ingevulde gegevens nog even checkt voordat je definitief op ‘Verzenden’ klikt. Vraag bijvoorbeeld een van je ouders om mee te kijken, want vier ogen zien meer dan twee ogen.

image