Op ontdekkingsreis bij HVHL

Het ontbreekt aan niets op de hogeschool in Leeuwarden en Velp. Denk aan kassen op het dak, een plantentuin op eigen terrein, meerdere laboratoria en technologiehallen. En ook een proefboerderij, een dierenverblijf en een voedsel­bos zijn dichtbij. Om de week af te sluiten drink je samen een drankje in het Grand Café in Leeuwarden of Huize Larenstein in Velp. Dus ook tijd om even stoom af te blazen. Zo zie je… studeren bij HVHL is een mooie ontdekkingsreis.

Mediatheek: inspiratie opdoen

De mediatheek van HVHL is een uitnodigende leeromgeving waar je actuele en passende informatie vindt in elke vorm (digitaal en fysiek). De mediatheek wordt intensief gebruikt als ontmoetingsplek, studieruimte, loungeruimte en overlegruimte. De medewerkers helpen je graag bij het vinden, verwerken en delen van informatie.

Welkom in Leeuwarden

Techlabs: onderzoek in voeding en water

Van Hall Larenstein en Nordwin College hebben samen het Food Application Centre for Technology (FACT) opgezet. Dit techlab is een het verlengstuk op het gebied van onderzoek. Want je doet kennis op in de voedingsmiddelentechnologie, je doet onderzoek voor food-bedrijfsleven en we geven je de ruimte om te werken aan innovaties en startups. Ook het Water Applicatie Centrum (WAC) is beschikbaar om gerichte onderzoeken te doen op het gebied van water. Wat ook zo mooi is aan deze proeflabs, is dat we zorgen voor een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven. Zo stomen we je klaar voor het echte werk. Kortom, gave innovatiecentra bij HVHL in Leeuwarden!

Video Voedingsmiddentechnologie

Dairy Campus: proefboerderij en kenniscentrum

De Dairy Campus is een geweldig mooie proefboerderij aan de rand van Leeuwarden. Het is een innovatie- en kenniscentrum voor de Nederlandse melkveehouderij. Op de Dairy Campus worden proeven en onderzoeken gedaan. Docenten en studenten passen hun kennis toe. Dat kan heel actueel en toekomstgericht zijn. Bijvoorbeeld hoe we voldoende, gezonde en veilige melk produceren. Maar ook wat de agrarische sector nodig heeft om het stikstofprobleem aan te pakken. De Dairy Campus delen we met andere opleidingen en kennispartners. Dat maakt dat je vanuit allerlei opleidingen studenten met dezelfde interesses ontmoet. Er is echt genoeg te ontdekken op de Dairy Campus. Een fantastische aanvulling op je studie.

Video Diary Campus

Welkom in Velp

Studeren op een landgoed

De hogeschool in Velp ligt op Landgoed Larenstein, een gigantische praktijkruimte van wel 40 voetbalvelden groot. Dat is echt bijzonder en vind je nergens anders in Nederland. In een tuin met inheemse flora en fauna zijn een aantal minibiotopen gecreëerd met verschillende grondtypen. Van de 1.700 inheemse Nederlandse planten­soorten is de helft hier te vinden! Handig om planten te leren kennen. Deze tuin wordt ook gebruikt voor de uitvoering van vegetatieopnames, berekening van waterafvoer in de beken, landmeting en bodemonderzoek. Het is veldwerk om de hoek, zou je kunnen zeggen. Zodra de zon schijnt, is het landgoed ook de plek om tussen de colleges door te relaxen met je medestudenten.

Voedselbos

Op Landgoed Larenstein is in maart 2019 gestart met een hectare nieuw voedselbos. Een heel mooi initiatief om een duurzaam voedselsysteem aan te leggen. Studenten hebben uiteraard een rol in het voedselbos. Denk aan het ontwerpen van het bos zelf, het inzaaien van een eetbaar bloemenmengsel en inmeten van het terrein. Vanuit de opleiding Land- en Watermanagement gaan studenten aan de slag met het bepalen van humusprofielen. Ook het maatschappelijke aspect komt terug. Denk aan een beheerplan of onderzoek naar sociale leefomgeving. Zo wordt HVHL in Velp een steeds meer inspirerende plek om te studeren.

image