Column:

Sociale aspecten van de leefomgeving

Welkom! Je leest dit magazine van Hogeschool Van Hall Larenstein, dus waarschijnlijk oriënteer jij je op een opleiding. Toen ik dat deed in mijn tussenjaar, was HVHL uiteindelijk de laatste hogeschool die ik bezocht. Ik kwam voor de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting, maar tijdens de open dag trok de studie Management van de Leefomgeving me veel meer aan, omdat je meer met mensen te maken hebt. Je bent in deze studie de spin in het web van het verbeteren van een leefomgeving. Samen met bewoners werken aan een duurzame en klimaat adaptieve omgeving, dat wilde ik!

Naam: Pleun Kievits (22)

Studie: Management van de Leefomgeving, 4e jaar

Prijswinnend handboek

Precies die aspecten zie je terug in het ‘Handboek Prettig Groen Wonen’ voor woningcorporaties dat ik samen met vier medestudenten (Jur Kuijper, Heleen de Lange, Myriam Rault en Louise van Stam) heb opgesteld. Met dit handboek wonnen we de Impactprijs Groen Onderwijs 2020. We ontvingen de prijs, met bijbehorende cheque van 2.500 euro, tijdens de manifestatie Jongeren aan Zet. Volgens de jury draagt het handboek bij aan het klimaatadaptief maken van onze leefomgeving, is het toepasbaar in heel Nederland en heeft het zich in de praktijk al bewezen.

De juiste keuze

Ik hoor bij ‘de eerste lichting’ van deze opleiding. Toen wij startten, was het nog niet helemaal duidelijk hoe de studie er uit zou gaan zien, maar juist dat vond ik zo leuk. Het thema sprak me aan en de studie heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ik ben heel blij met mijn keuze. Twijfel jij over welke studie je gaat kiezen? Het heeft mij heel erg geholpen om niet alleen te focussen op wat je wel wilt, maar ook op wat je niet wil. Bij het vergelijken van de opleidingen waar ik tussen twijfelde, kwam ik tot de conclusie dat ik niks zou missen als ik die andere studie niet zou doen. Dat was voor mij echt een eyeopener.

Ik wens je veel leesplezier!

Pleun

image