Studentenstad

Leeuwarden

Studentenstad

Arnhem

Leeuwarden: ontdek de leuke plekjes

Tweedejaars student Kust- en Zee Management, Lot van Berkel (links op de foto) is erg blij met haar studentenkamer in Leeuwarden. Ze weet de favoriete plekjes in de stad. “Leeuwarden is gewoon een supergezellige en relaxte stad. Echt een aanrader als studentenstad. Pak de fiets en ik neem je mee naar de leuke plekjes van de stad.”

Welcome to the Village

In Leeuwarden en Friesland zijn iedere zomer weer het toneel van verschillende fantastische festivals en evenementen. Zo wordt recreatie­gebied De Groene Ster omgebouwd tot een heus festivaldorp voor het vierdaagse festival Welcome to the Village. Ook de dancefestivals als PsyFi en Promised Land mag je niet missen. In augustus staan de Sneekweek en het legendarische Veenhoopfestival op de Friese agenda. Nog veel meer van deze gave evenementen vind je in de stad of op afstand van maximaal een half uurtje met de trein vanuit Leeuwarden. En als je weer teruggaat en je de scheve iconische toren Oldehove ziet, weet je dat je thuiskomt.

Leeuwarden Student City

Hogescholen in Leeuwarden slaan de handen ineen via Leeuwarden Student City. Deze organisatie zorgt het hele jaar door voor leuke evenementen, kortingen voor studenten, een sportpas en nog veel meer.

Click de hotspots voor meer info!

image

Arnhem: tussen het water en het bos

Anne van den Heuvel studeert International Development Management. Inmiddels zit ze in haar 3e jaar en kent ze als geen ander de leuke plekjes van de stad. Anne neemt je even mee...

Studeren in Velp, betekent ook stappen, shoppen en chillen in Arnhem. Nog voordat duurzaamheid een begrip werd, stond Arnhem al bekend als groene stad aan de Rijn. De stad telt 23 parken. “Ga dus vooral gewoon wandelen,” geeft Anne als tip. “Arnhem is een fijne stad met veel natuur. Veel drukker dan Limburg waar ik vandaan kom, maar rustiger dan bijvoorbeeld Utrecht.”

Ontdek ook vooral het gebied langs de Rijn”, tipt Anne. “Als je de Rijn oversteekt, kom je in natuurgebied Meinerswijk. Daar kun je heerlijk wandelen of lekker aan het water zitten op één van de vele strandjes.”

Click de hotspots voor meer info!

image